Wie zijn wij

Opgericht in augustus 1978 als jongeren koor en later door gegroeid naar een volwassenen koor.
Op dit moment bestaat het koor uit 30 leden waarvan een groot deel al vele jaren lid zijn en enkele leden zelfs vanaf de oprichting.
Het is een enthousiaste groep, mannen en vrouwen wel of niet noten lezend met allemaal dezelfde hobby, daarin vakkundig begeleid door dirigent Toon van der Linden, piano Wim Beeftink en
Cora Beeftink op dwarsfluit.

Activiteiten

4x per jaar op zondag zingen we de H. Mis in de Lambertus kerk van Escharen.
Daarnaast treden we op bij huwelijksinzegeningen, bij kerkelijke vieringen, ook buiten Escharen, voor geestelijk gehandicapten, op een korenfestival, of op een concert ter ere van een speciale gelegenheid.
Enige jaren geleden hebben we het concert “Timeless” gegeven in het Palazzo theater. In het verleden zijn al 2 kerst CD’s en nog eerder een LP verschenen.

Repetities

Dinsdagavond is onze repetitieavond, zomers in de kerk in Escharen ’s winters in het Harmonie lokaal. We starten om 20.00 uur met inzingen en ontspanningsoefeningen. Daarna repeteren we tot 21.15 uur meestal nieuwe nummers. Na een kwartiertje koffiepauze gaan we door tot 22.00 uur met nummers die we al kennen of nummers die we de volgende uitvoering ten gehore zullen brengen.

Repertoire

We hebben van alles in huis:

  • Populair (van musical tot pop)
  • Klassiek
  • Kerkelijk

Meestal 3 à 4-stemmig uitgevoerd.

Bestuur/Commissies

Ook koor Unisono heeft een bestuur bestaande uit vijf leden
Voorzitter: Wim Beeftink
Penningmeester: Hilde Claessen
Secretariaat: Frans Walk
Lid: Pierre Schalken
Lid: Addy Lourenssen

Verder zijn er een viertal commissies:
Archiefcommissie, Liedjescommissie, Feestcommissie en een Kas controlecommissie, bestaande uit minimaal twee leden.

Evaluatie

Het koor kent geen officiële audities. Bestuursleden en dirigent helpen nieuwe leden op weg bij de repetities en zullen na enkele maanden de vorderingen en ervaringen bespreken. Heel soms blijkt het na enige tijd toch niet te lukken en scheiden onze wegen weer, maar dan hebben we het in ieder geval samen geprobeerd.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com